Trenurile româneşti prind viteză peste un deceniu

Publicat de actualitati-arad in 16 Nov, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERADacă se fac investiţii susţinute s-ar putea să avem în zece ani trenuri care să circule cu 160 de kilometri pe oră, susţin autorităţile din domeniu.

Viteza medie a trenurilor de pasageri este în prezent de 45 de kilometri pe oră, din cauza restricţiilor de trafic cauzate de starea precară a liniilor.

„Ca să ajungem la o creştere pe care ne-o dorim, sunt convins că în mai puţin de zece ani, asta însemnând investiţii susţinute şi proiecte continuate, fără de care nu vom putea avea rezultatele pe care le dorim. Adică viteza pe coridoarele europene, adică intrare de la Curtici, ieşire pe la Calafat plus Constanţa, vom avea 160 de kilometri pe oră, viteză garantată de circulaţie, urmând să fie şi pe coridorul nouă, adică intrarea din spaţiul ex-sovietic şi ieşirea pe la Giurgiu. Iar pe celelalte linii va trebui să ajungem la o viteză medie de 70 – 80 de kilometri pe oră“, a declarat George Micu, directorul general al CFR Călători.

Pentru reabilitarea celor 8.000 de kilometri de cale ferată ar fi nevoie de 10 miliarde de euro, însă cu bugetul pe care îl are, compania poate repara anual doar 22 de kilometri de cale ferată.

Faţă de anul 1998, CFR Călători transportă acum cu 70% mai puţini pasageri.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare