Ziarul electronic al arădenilor

Trenul Coradia Polyvalent a trecut prin Curtici

trenCoradia Polyvalent, trenul hibrid al Alstom care poate merge atât pe linii electrificate cât şi neelectrificate, a ajuns în România.

Deşi îl aduc pentru testarea unui tronson de mare viteză la care lucrează, reprezentanţii companiei speră să atragă cu această ocazie şi atenţia potenţialilor clienţi, în special CFR Călători. Şeful companiei de stat spune însă că nu are bani pentru o asemenea investiţie.

Trenul Coradia a trecut, luni, prin gara Curtici din judeţul Arad, potrivit unui utilizator Facebook, care a postat pe contul său imagini cu mijlocul de transport.

„Confirmăm faptul că un tren special proiectat pentru România, din gama Coradia, a sosit în ţară şi îl vom prezenta în curând“, a declarat pentru economica.net Gabriel Stanciu, director general Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Gabriel Stanciu a mai vorbit recent despre aducerea noului tren. „Vom aduce în România, pentru teste, un tren regional performant numit Coradia Polyvalent. Este un tren Alstom hibrid (electric şi diesel), care poate merge atât pe linii electrificate, cât şi neelectrificate. Sperăm că astfel potenţialii clienţi, în special CFR Călători, să vadă în mod nemijlocit calitatea produsului şi performanţele sale”, a spus oficialul Alstom într-un interviu publicat de Bursa în luna mai.

Contactat de economica.net Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, a declarat că şi-ar dori un asemenea tren în flota companiei, dar, din păcate, nu sunt bani.

alstom2_53637800coradia_polyvalent_2_56761500

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.