Tren pe ruta Sofia – Arad – Curtici – Budapesta

Publicat de actualitati-arad in 14 Dec, 2014 | Parerea ta

trenNoul plan de mers al trenurilor anunţat de compania naţională de căi ferate din Bulgaria (BDZ), valabil din data de 14 decembrie, include şi două trenuri rapide care fac legătura între Sofia şi Budapesta via Romania, informează publicaţia Sofia Globe.

Trenurile spre Budapesta pleacă de la gara centrală din Sofia la ora 11.55 am pentru a ajunge la gara Keleti din Budapesta la ora 9.15 am a doua zi. Trenul de la Budapesta pleacă la ora 7.10 pm pentru a ajunge la Sofia a doua zi la ora 5.00 pm.

Trenul pe ruta Sofia-Budapesta va intra în România via podul Vidin-Calafat şi trece prin Craiova, Timişoara, Arad, pentru a ieşi din ţară pe la vama Curtici.

În 2015 compania naţională de căi ferate din Bulgaria va opera 613 trenuri, inclusiv 28 trenuri internaţionale, dintre care 16 vor rula numai în sezonul de vară.

În luna mai a acestui an primul tren de călători a traversat podul Calafat-Vidin care, deşi a fost inaugurat în luna iunie a anului 2013, până în luna mai 2014 a fost folosit doar pentru transport rutier.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare