Ziarul electronic al arădenilor

Trei TIR-uri s-au ciocnit pe DN 79, la Șimand

Trei autotrenuri care circulau în aceeaşi direcţie s-au ciocnit, miercuri, pe DN 79, în zona comunei Șimand, pentru că unul dintre şoferi nu a observat mai multe autovehicule oprite din cauza unor lucrări de întreţinere a drumului.

Conform relatărilor martorilor, pe marginea drumului au loc lucrări de întreţinere a spaţiului verde, fiind folosit un utilaj pentru tăiat vegetaţia, care se deplasa foarte încet. Din această cauză, traficul a fost oprit pentru scurt timp, formându-se o coloană de câteva autoturisme şi două TIR-uri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, accidentul s-a produs după ce şoferul unui TIR, în vârstă de 29 de ani, nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers faţă de autoturismul aflat în faţă şi a lovit din spate un alt TIR, condus de un cetăţean polonez.

„În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată într-o altă autoutilitară. A fost accidentat şoferul primei autoutilitare, care nu a respectat distanţa de siguranţă în mers, şi cetăţeanul polonez”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, citată de Mediafax.

Şoferul care nu ar fi fost atent şi a povocat accidentul a fost rănit, fiind preluat de o ambulanţă pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean Arad.

Traficul a fost blocat aproximativ o oră şi jumătate, în urma producerii accidentului, coloana de maşini formată întinzându-se pe o lungime de aproximativ patru kilometri.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *