Ziarul electronic al arădenilor

Trei hoți prinși. Prejudiciile depășesc 150.000 lei

Trei bărbați au fost reținuți de polițiștii arădeni, fiind acuzați de furturi cu prejudicii ce depășesc 150.000 lei.

Conform IPJ Arad, oamenii legii au identificat doi bărbați, care sunt bănuiți de comiterea unor furturi cu un prejudiciu de peste 130.000 de lei.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 4/5 aprilie, prin tăierea gardului împrejmuitor și forțarea sistemului de asigurare, bărbații de 33 și 28 de ani, ambii din județul Timiș, ar fi pătruns în incinta unei hale de pe raza localității Șagu, de unde ar fi sustras erbicide, fungicide și semințe de porumb, în valoare de aproximativ 100.000 de lei“, a informat IPJ Arad.

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, cei doi, în noaptea de 8/9 mai, profitând de lipsa gardului împrejmuitor, ar fi pătruns în incinta unei alte hale de pe raza localității Secusigiu, de unde ar fi sustras un aparat de sudură, două polizoare unghiulare și recipiente pentru erbicide, cauzând un prejudiciu în valoare de peste 30.000 de lei.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, urmând să fie prezentați magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat în formă continuată.

De asemenea, polițiștii de la Postul de Poliție Șofronea au identificat un bărbat, bănuit de comiterea unui furt dintr-un imobil.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, „în noaptea de 15/16 august, prin demontarea gardului împrejmuitor al unui imobil în construcție aflat în afara localității Sânpaul, bărbatul, de 28 de ani, din Șimand, ar fi sustras bunuri în valoare de peste 20.000 de lei (2 motopompe, 2 drujbe, 2 mașini de tuns iarba, un atomizor, un generator de curent, două biciclete, o motocoasă și tractor destinat tăierii ierbii) pe care le-ar fi transportat și depozitat într-un imobil de pe raza localității Șimand“.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt calificat.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului din Șimand.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.