Ziarul electronic al arădenilor

Trei cetăţeni sirieni, reținuți la Turnu

comunicat presaPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Turnu au depistat trei cetăţeni sirieni care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 17.03.2016, în jurul orei 19.00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat trei persoane, două de sex feminin şi una de sex masculin, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

Cele trei persoane, care nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 si 34 de ani, solicitanţi ai statutului de azilant în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă la muncă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de STPF Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.