Trasee turistice la cetățile medievale Șoimoș, Șiria și Dezna

Publicat de actualitati-arad in 14 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaÎn continuarea lucrărilor de amenajare a traseelor turistice din județul Arad, membrii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad au terminat de montat panourile informative și indicatoarele de la traseele turistice de la cele trei cetăți medievale ale județului Arad: Șoimoș, Șiria și Dezna.

Având în vedere că până la cetățile medievale ale județului Arad sunt amenajate trasee turistice marcate, pe lângă refacerea semnelor de marcaj și montarea de indicatoare au mai fost instalate și panouri informative cu istoricul celor trei cetăți.

Astfel, turiștii care doresc parcurgerea traseelor care leagă Șiria și Șoimoșul de Căsoaia, sau turiștii aflați în drum spre Moneasa care doresc un mic popas în Dezna, după caz, pe lângă o drumeție care poate fi relizată la pas sau cu bicicleta, odată ajunși la cetăți, în afara faptului că vor putea vizita ruinele acestora, vor avea acces la puncte de belvedere panoramice extraordinare și vor afla informații despre legenda fondării celor trei cetăți surori și despre istoria zbuciumată a acestora.

Realizarea acestor panouri nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Consiliului Județean Arad, Complexului Muzeal Arad, Centrului Zonal Ecologic Arad și a Condor Club Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ServiciulPublic Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare