Ziarul electronic al arădenilor

Tramvaie dedicate Centenarului Marii Uniri, puse în circulație la Arad

Mai multe tramvaie inscripționate cu mesaje și imagini care evocă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 vor fi puse în circulație în municipiul Arad.

Autoritățile locale au anunțat că primul tramvai dedicat Centenarului Marii Uniri a fost pus în circulație, joi, în municipiul Arad, pentru a omagia împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

„În municipiul Arad vor circula pe parcursul anului 2018 mai multe tramvaie care au fost inscripționate cu mesaje și imagini specifice Centenarului Marii Uniri. Proiectul se înscrie în seria activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, care vor fi organizate, anul viitor, iar autoritățile au ales inscripționarea tramvaielor considerând că acestea au maximă vizibilitate și impact direct la o în rândul arădenilor“, se menționează într-un comunicat al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Conform sursei citate, unul dintre tramvaiele care va circula prin oraș va fi decorat integral cu portrete ale unor personalități esențiale pentru înfăptuirea Marii Uniri: Regele Ferdinand și Regina Maria, Vasile Goldiș, Ion Suciu și Ștefan Cicio-Pop.

„Pentru garniturile care nu vor fi decorate integral, s-a ales expunerea unor «povești» care au legătură cu Unirea: intrarea Armatei Române în Arad, redacția ziarului «Românul», echipa negociatorilor cu contele Tisza, etc. Toate fotografiile vor fi adunate pe un afiș explicativ ce va fi expus în interiorul garniturilor“, se mai arată în comunicatul remis de CMC Arad.

Tot pentru a marca Centenarul Marii Uniri, autoritățile au amplasat panouri care ilustrează personalități culturale, precum Ioan Slavici, pe clădirea Teatrului Clasic „Ioan Slavici“, George Enescu și Bela Bartok, pe clădirea Liceului de Arte „Sabin Drăgoi“.

„Aceste personalități, fie sunt din Arad, precum Ioan Slavici, fie au vizitat Aradul, George Enescu și Bela Bartok. George Enescu este cetățean de onoare al Aradului“, se menționează în comunictul Centrul Municpal de Cultură Arad.

Programul oficial al manifestărilor cultural-artistice dedicate Centenarului Marii Uniri a fost lansat, la sfârșitul lunii noiembrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“Arad.

Agenda evenimentelor cuprinde simpozioane, târguri, expoziții, filme, concerte și spectacole.

Share Button

comentarii

One Comment

  • Stelian Popescu

    Poate cu aniversarea acestui măreț eveniment,cei de la CTP Arad, vor mai spăla geamurile tramvaielor,le vor mai vopsi,curăța pe interior,le vor dota cu tăblițe inscripționate cu numărul linei pe care circulă plasate în fața,în spatele și pe lateralul vagonului pentru prompta informare vizuală a călătorilor cu aceste mijloace de transport.Cred că la ora actuală CTP Arad se călăuzește tot mai mult după zicala neaoș românească: ,,Las că merge și așa,,!Merge,merge dar…până când?Este necesară totuși o schimbare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.