Traian Băsescu, cu PDL și PMP la târg

Publicat de actualitati-arad in 10 May, 2014 | Parerea ta

basescuGALERIE FOTO Președintele Traian Băsescu a fost prezent, sâmbătă, la Arad, unde a vizitat Târgul EDU2JOB, organizat la Complexul Expo, și a stat de vorbă cu angajatorii, cu reprezentanţii liceelor şi universităţilor.

Înainte ca șeful statului să ajungă la târg, la Complexul Expo a venit Elena Udrea, însoțită de Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară. Udrea a fost întâmpinată de membri și susținători ai PMP și PDL, alături de care s-a fotografiat și a dat autografe.

Președintele, huiduit la sosire

La câteva minute a ajuns și președintele Traian Băsescu, acesta fiind huiduit la coborârea din mașină de câțiva dintre protestatarii arădeni, care în ianuarie 2013 scandau în centrul Aradului împotriva PDL și a lui Băsescu. Președintele i-a ignorant pe protestari, care scandau „Jos Băsescu“ și „La pușcărie“. „Știu că Voiculescu i-a trimis“, a replicat șeful statului.

Traian Băsescu a fost întâmpinat la intrarea în Complexul Expo de Florin Remeţean, preşedintele filialei arădene a Partidului Mişcarea Populară şi de Adrian S. Negrău, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

La intrarea în târg, preşedintele a fost întâmpinat de primarul Gheorghe Falcă, finul de cununie al lui Băsescu, de Elena Udrea, dar şi de mai mulţi membri şi simpatizaţi ai PMP și PDL din Arad. Prin târg au mai fost prezenți și președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, senatorul Constantin Traian Igaș, deputatul Eusebiu Pistru, Iustin Cionca, prim-vicepreședinte PDL Arad, dar și numeroși democrat-liberali arădeni. De asemenea, au mai fost prezenți mai mulți primari PDL din județ.

La debutul turului făcut în pavilionul expozițional, Băsescu s-a interesat de tematica târgului şi dacă ofertele educaţionale prezentate sunt în concordanţă cu cererea pieţei de muncă. Apoi, șeful statului a fost condus pe la fiecare stand, unde erau prezentate ofertele participanților.

Primele standuri vizitate de Băsescu au cele ale Centrului Militar Judeţean şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, unde a întrebat despre oferta de locuri de muncă.

Școală românească pentru nepoată

În timpul vizitei prin târg, Traian Băsescu a fost întrebat de o jurnalistă dacă ar prefera ca nepoţica sa, Sofia, să facă şcoala în ţară sau în străinătate. Șeful statului răspuns: „Sofia aş vrea să înveţe aici pentru că avem un învăţământ bun, dar el trebuie îndreptat către ce-i trebuie economiei româneşti şi atunci ar şi pleca mult mai puţini afară, pentru că şi-ar găsi aici locuri de muncă”.

Surpriză pentru preşedinte: un recital coral

După ce a mai vizitat câteva standuri, preşedintele Traian Băsescu a fost condus în faţa unei scene, în timp ce i s-a comunicat că organizatorii i-au pregătit o surpriză, un scurt concert susţinut de corul Filarmonicii de Stat din Arad, dirijat de Robert Daniel Radoiaş.

Timp de câteva minute, Traian Băsescu a ascultat piesele „Iac’ aşa”, de Ion Vidu, şi „Doină” (De la Nistru pân la Tisa), de Sabin Drăgoi, după care a mai cerut o piesă, exclamând „încă una!”. Corul a ales, ad-hoc, să mai cânte Imnul Europei, „Oda Bucuriei”, de Ludwig van Beethoven, iar la final a fost corul a cântat „Mulţi ani trăiască”.

După momentul coral, preşedintele a fost invitat pe scenă de membrii corului, pentru a se fotografia alături ei. „Puteți ajunge la fel de mari ca Madrigalul”, le-a transmis președintele celor din cor.

ISJ Arad a boicotat vizita președintelui

Şeful statului și-a continuat apoi vizita în târg, unde s-a oprit la stand, cerând informaţii despre locurile de muncă, dar şi despre ofertele existente pe piaţa europeană a muncii.

În ceea ce priveşte ofertele educaţionale, preşedintele a cerut ca acestea să fie corelate cu cererea de pe piaţa muncii.

Unii dintre expozanţi, în special cei care au reprezentat firme care recrutează personal, s-au plâns că prezenţa la târg nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, deoarece persoane din conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad ar fi interzis participarea elevilor din anii terminali, motivând că evenimentul este politizat prin vizita făcută de Traian Băsescu.

După ce a terminat de vizitat toate standurile, preşedintele a fost condus în pavilionul central al Complexului Expo Arad, unde a participat la dezbaterea „Integrarea tinerilor în piaţa muncii prin crearea de locuri de muncă, investiţii şi creştere economică”, organizată de Fundaţia “Mişcarea Populară”.

EDU2JOB, târg internaţional de educaţie şi locuri de muncă, aflat la prima ediție, a fost organizat în perioada 9-10 mai, de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean – C.J.R.A.E., în parteneriat cu Consulatul Britanic şi Camera de Comerţ Italiană pentru România.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare