Tragedie la Iacobini. Un copil a murit, doi sunt în stare gravă

Publicat de actualitati-arad in 23 Jun, 2014 | Parerea ta

incediuO fetiță, în vârstă de aproape 3 ani, a murit, duminică seara, iar doi frați ai acesteia sunt în stare gravă, după ce în casa în care locuiau, situată în localitatea arădeană Iacobini, a izbucnit un incendiu.

Cei trei copii, două fetițe în vârstă de 2 ani şi 10 luni, respectiv 5 ani, şi un băieţel de 6 ani era încuiați într-o cameră, părinții lor fiind plecați din localitate, la cules de cireșe.

Incendiul a izbucnit într-o cameră în care se aflau copiii şi care era încălzită de o sobă cu plită, deasupra căreia se aflau la uscat haine. Pompierii care au intervenit la incendiu cred că focul a izbucnit de la o haină căzută pe plita încinsă. La sosirea echipajelor de pompieri casa era cuprinsă de un fum dens, cei trei copii fiind găsiți intoxicați cu fum.

Fetiţa de 2 ani şi 10 luni a decedat, nemaiputând fi salvată de medici, care au făcut manevre de resuscitare timp de 45 de minute. Ceilalţi doi copii s-au intoxicat grav cu fum.

Băiatul a fost transportat cu elicopterul la un spital de copii din Timişoara, cu afecţiune pulmonară gravă provocată de fum şi cu arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corporală. Sora acestuia este în stare critică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de unde va fi transferată cu elicopterul la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Conform medicilor, fetiţa este în comă indusă, intubată şi cu ventilaţie. „Arsurile, care sunt pe zece la sută din suprafaţa corporală, nu pun probleme, însă arsurile de căi respiratorii superioare sunt grave şi dau un pronostic rezervat”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Arad, Adrian Wiener, citat de Mediafax.

Poliţiştii au început cercetările în acest caz, iar din primele informaţii reiese că părinţii copiilor erau plecaţi din localitate la cules de cireşe.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare