Ziarul electronic al arădenilor

Traficanți de persoane, reținuți de polițiști

traficantiiDoi arădeni au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați că au recrutat mai multe persoane pe care le-au dus în Irlanda, unde le-au cazat în condiții insalubre și le-au obligat să muncească prin amenințarea cu acte de violență.

Cei doi bărbați, în vârstă de 25 ani, respectiv, 45 ani, ambii din județul Arad, au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Arad, ei fiind acuzați de trafic de persoane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 2012 – 2013, cei doi bărbați, prin inducerea în eroare a victimelor, ar fi recrutat și transportat mai multe persoane pe teritoriul Irlandei, cărora le-ar fi promis, în mod mincinos, locuri de muncă bine plătite, hrană și cazare în cadrul unor spălătorii auto.

„În fapt, odată ajunse în una din localitățile Leterkenny, Kingstown, Strabane sau Balena, victimele erau adăpostite în condiții insalubre (fără energie electrică, apă și căldură) și prin amenințare și acte de violență erau obligate să muncească 13-14 ore/zi, indiferent de condițiile meteo, în schimbul a 4 euro, sumă alocată hranei“, se menționează într-un comunicat de presă remis, joi, de IPJ Arad.

Conform sursei citate, victimele erau recrutate din rândul persoanelor care provin dintr-un mediu precar, lipsite de sprijin familial, fiind ușor de recrutat, manipulat, supravegheat și exploatat.

În baza probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore. În zilei de joi au fost prezentati magistraților Tribunalului Arad, care au decis cercetarea lor in stare de libertate.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.