Traficanți de migranți, reținuți și cercetați

Publicat de actualitati-arad in 08 Feb, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO grupare infracțională specializată în activități de călăuzire și trecere frauduloasă a frontierei de stat a fost destructurată de polițiștii de la criminalitate organizată și procurorii DIICOT.

Printre membrii grupării se aflau persoane din Arad și Caraș Severin. Grupul infracţional era specializat în traficul de migranţi – persoane de origine afroasiatică-, pe relaţia România – Ungaria – Austria – Italia.

Activitatea investigativă în cauză a început în toamna anului 2012, poliţiştii beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul DOS – IGPR şi al DIPI.

„Gruparea era formată din persoane cu domiciliul în judeţele Caraş Severin şi Arad, fiecare din membrii acesteia având sarcini precise, de la recrutarea migranţilor, în special dintre persoane ajunse ilegal în Romania, până la transportul acestora pe raza judeţului Arad, în zona de frontieră cu Ungaria“, informează Poliția Română.

De asemenea, membrii grupării se ocupau cu cazarea, organizarea trecerii efective a frontierei şi transportul ulterior, până în Austria sau Italia.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost obţinute date cu privire la efectuarea de către membrii grupării a patru transporturi de migranţi, trei dintre acestea fiind interceptate de autorităţile austriece şi maghiare. În toate cazurile, conducătorii auto erau persoane din Caraş Severin.

Cu sprijinul ITPF Oradea – STPF Arad şi al autorităţilor maghiare s-a reuşit interceptarea pe teritoriul maghiar a unui transport de migranţi organizat de membrii grupării.
Existând indicii despre pregătirea unui nou transport, la data de 6 februarie, în urma a patru percheziţii domiciliare s-a reuşit reţinerea şi conducerea la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin, a principalilor trei membri ai grupării.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Caraş Severin cu propunere de arestare preventivă. Cei trei membri ai grupării sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, călăuzire şi trecere frauduloasă a frontierei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare