Trafic de persoane. Arădeni obligați să muncească în Franța

Publicat de actualitati-arad in 17 Jul, 2014 | Parerea ta

DIICOTUn bărbat a fost arestat, după ce a recrutat patru persoane din județul Arad, care au fost obligate să muncească în Franța, în folosul său.

Conform anchetatorilor, bărbatul le promitea persoanelor racolate locuri de muncă bine plătite în Franța.

În timpul cercetărilor s-a stabilit că, în perioada martie 2013 – martie 2014, bărbatul ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, din România în Franţa, patru persoane din judeţul Arad.

„Prin inducere în eroare, ar fi exploatat victimele, prin obligarea la munci sau îndeplinirea unor servicii (săpături în pământ pentru identificare şi extragerea de materiale feroase) ori cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, sănătate, salarizare şi securitate. Aceste activităţi au avut drept scop obţinerea de bani de către victime. Sumele erau transferate de către bănuit, din Franţa în România. Cu aceşti bani, cel în cauză ar fi achiziţionat un imobil pe numele concubinei sale“, se menționează într-o informare a Poliției.

În cursul zilei de miercuri a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului şi au fost puse în executare două mandate de aducere. În urma percheziţiei au fost ridicate bunuri şi înscrisuri şi a fost indisponibilizat un autoturism.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. În cauză, s-a cooperat cu autorităţile competente din Franţa şi S.R.I.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare