Ziarul electronic al arădenilor

Tortellini cu brânză şi sos de ciuperci

Ingrediente:

un pachet tortellini cu brânză (proaspete)

200 gr. ciuperci champignon

150 ml. smântână

o ceapă mică

2 căţei de usturoi

puţin vin alb

margarină

sare, piper alb măcinat, nucşoară

parmezan ras

Mod de preparare:

Ciupercile se taie felii şi ceapa se toacă în robot mărunt cu usturoiul. Într-o cratiţă se pune ceapa cu margarina la călit, la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să se prăjească cca. 10 minute, până scade apa lăsată de ciuperci. Se adaugă puţin vin alb şi se lasă să scadă şi acesta. Se adaugă apoi sare, piper alb măcinat şi nucşoară răzuită. Se pune smântâna şi se dă la foc mic.

Între timp se pune apa la fiert cu sare şi puţin ulei de măsline. Când clocoteşte se pun tortellini şi se lasă până sunt fierte.

Se scot cu o paletă găurită şi se adaugă la sosul de ciuperci.

Se amestecă şi se răzuieşte deasupra parmezan.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *