Tort Diplomat de post

Publicat de actualitati-arad in 01 Apr, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

400 ml lapte de soia

400 ml lapte de cocos

4 gr. gelatină vegetală

100 gr. îndulcitor

o păstaie de vanilie

o ciocolată neagră fără lapte

150 gr. nuci

100 gr. stafide

coajă rasă de lămâie

200 gr. vişine şi fructe congelate

o lingură amidon

Mod de preparare:

Păstaia de vanilie se taie pe lungime şi se răzuiesc seminţele din interior. Se pun la fiert seminţele de vanilie şi păstaia împreună cu laptele de cocos, 350 ml lapte de soia şi 80 grame de îndulcitor natural. În 50 ml lapte de soia se dizolvă gelatina, apoi se adaugă peste lichidul fierbinte, amestecând foarte repede. Dupa ce reîncepe să fiarbă mai trebuie ţinut pe foc 2-3 minute, timp în care se amestecă mereu. Se opreşte focul şi se adaugă coaja de lămâie rasă.

Apoi se mărunţesc cu un robot nucile cu stafidele. Într-un vas rotund cu diametrul de 20 cm se pune nuca mărunţită şi se presează bine.

Se scoate păstaia de vanilie şi se toarnă compoziţia peste nuci. Se lasă să se răcească prăjitura, apoi se pune la frigider.

Pentru completarea prăjiturii se pun pe foc fructele împreună cu restul de îndulcitor şi cu amidonul dizolvat în două linguri de apă. Ele trebuie să fiarbă iar sosul format se va îngroşa de la amidon.

După ce se răcesc se pun peste prăjitură.

Ciocolata amăruie se poate rade sau se poate topi pentru a face diverse forme din ea.

sursa: www.iria.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
bioportal.ro%20
reduceriturism.ro

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare