Ziarul electronic al arădenilor

Tort de mere (de post)

Umplutura:

un kg mere

jumătate kg. zahăr

scorțișoară, esență rom

blat

o cană zahăr

o cană apă minerală

o cană ulei

500 gr făină

un plic praf de copt

o linguriță rasă bicarbonat de sodiu

esență vanilie

vișine

Mod de preparare:

Merele se spală și se curăță și se taie bucăți. Într-un vas termorezistent care se unge cu puțin ulei cu o pensulă se pun merele tăiate cu zahărul, scorțișoara și esența de rom. Se lasă la cuptor o oră la 180 grade.

Între timp se pregătește blatul. Într-un vas mare se pune o cană de zahăr, se adaugă apa minerală, cana de ulei și se amestecă cu telul.

Se pune apoi făina cernută și amestecată cu praful de copt. Bicarbonatul se stinge cu oțet, lămâie sau borș, și se adaugă în compoziție. Consistența aluatului trebuie să fie ca și consistența aluatului de chec. La final se pun vișinele și se adaugă peste merele fierbinți care au fost scoase de la cuptor.

Se lasă la cuptor primele 10 minute la 180 grade, apoi încă o oră la 160 grade. Când este  gata se răstoarnă pe un platou cu merele în sus și se servește când s-a răcit.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.