Ziarul electronic al arădenilor

Tort de cireșe

Ingrediente:

un kg. cireșe mari

6 ouă

8 linguri zahăr

6 linguri făină

o lingură cacao

un praf sare

smântână pentru frișcă

2-3 linguri zahăr brun

Sirop

Cireșe

4 linguri zahăr brun

600 ml apă

Mod de preparare:

Se spală cireșele și se scot sâmburii. Se pun într-un castron și se presară două linguri de zahăr peste ele.

Separat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Când se obține o bezea tare, se adaugă zahărul și se mixează în continuare. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, mixând după fiecare. Se adaugă făina și se amestecă cu o spatulă.

Într-o formă de tort, se așează hârtie de copt și se pun cam 3/4 din cireșe, fără zeama lăsată. Peste ele, se pune 3 sferturi din compoziția de ouă.

În compoziția rămasă, se adaugă cacao și se amestecă. Se pune restul în forma de copt.

Se dă la cuptorul preîncins, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.

După ce s-a copt, se scoate și se lasă un pic să se răcească, apoi se răstoarnă tortul pe un platou.

Cireșele rămase împreună cu zeama se pun într-un vas, se adaugă apa și se pun la fiert. Când aproape fiarbe, se adaugă zahărul și se lasă să fiarbă câteva minute. Se dă la o parte și se lasă să se răcească.

Cu siropul se însiropează tortul.

Se bate smântâna rece, de la frigider, cu 2-3 linguri de zahăr pudră. Când s-a întărit suficient, se ornaează tortul și se presară fulgi de ciocolată.

Se dă la rece până la servire.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *