Topul țărilor în care românii merg pentru consultaţii şi tratamente medicale

Publicat de actualitati-arad in 16 Jun, 2014 | Parerea ta

spitalAustria, Marea Britanie şi Germania sunt primele opţiuni ale românilor pentru consultaţii şi tratamente medicale în străinătate, spitalele şi clinicile din România fiind alese, de obicei, pentru tratarea unor probleme minore de sănătate, rezultă dintr-un studiu realizat de MediHelp Internaţional.

Peste 60 la sută dintre persoanele participante la această cercetare au ales Austria, Marea Britanie sau Germania pentru îngrijirea lor medicală în afara României.

“Pe următoarele locuri se situează Grecia, Israel, Turcia, Elveţia şi Ungaria”, se mai arată în studiul citat, precizându-se că printre beneficiile pe care pacienţii le caută sunt spitalizarea, o a doua opinie medicală, precum şi servicii medicale ambulatorii, cum ar fi consultaţii cu specialişti.

Spitalele şi clinicile medicale din România sunt alese, de obicei, doar pentru tratarea unor probleme minore de sănătate, susţin iniţiatorii studiului.

Din documentul citat mai rezultă că pacientul tinde să cumpere asigurări private de sănătate atât pentru el, cât şi pentru familie, principalele motive fiind lipsa de încredere în sistemul naţional de sănătate, călătoriile în interes de serviciu în străinătate, experienţa anterioară cu produse similare şi înţelegerea produselor şi a beneficiilor lor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de clienţi care au achiziţionat asigurări private de sănătate internaţionale în ultimii trei ani.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare