Ziarul electronic al arădenilor

Topul firmelor. Gala mediului de afaceri arădean

img_6109GALERIE FOTO Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a premiat societățile comerciale cu cele mai bune rezultate economice obţinute anul trecut, decernarea distincțiilor fiind făcută, joi seara, în cadrul unei gale organizate la Complexul Expo Internațional.

Anul acesta, au intrat în top cu peste 500 de firme față de anul trecut, ajungându-se la 2.116 premiați în diferite domenii de activitate, evaluate în funcție de metodologia Camerei de Comerț a României și grupate după codul CAEN.

La gala organizată joi seara, 130 de firme au primit „Distincția de Excelenţă“, pentru că au reuşit să se claseze, timp de cinci ani consecutiv, în top, iar 200 de firme au primit trofeul de excelenţă, pentru că au reuşit ca în ultimii trei ani consecutivi să se claseze pe podium.

„Topul firmelor de anul acesta este o oglindă a evoluției economiei, industriei și comerțului arădean în primii zece ani de când România a aderat la Uniunea Europeană. Companiile multinaționale din domeniul automotivelor, în special, mențin nivelul șomajului la nivelul județului în jurul valorii de 2,5 la sută iar în municipiu la un nivel subunitar. (…) Încheiem un deceniu câștigător pentru Arad, însă care ne lansează provocări importante pentru viitor (…) Succes tuturor celor care contribuie la creșterea calității vieții în municipiu și județ, celor care investesc în Arad și celor care gestionează investițiile”, a spus Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Topul Firmelor este clasificat pe domenii, grupe de activitate și clase de mărime, conform legislației naționale privind obiectul de activitate declarat și stimularea înfiinţării şi dezvoltării intreprinderilor mici şi mijlocii.

Clasamentul a fost stabilit în baza unei metodologii complexe, aprobată și aplicată unitar la nivelul întregului sistem cameral din România.

Au fost admise în topurile judeţene entităţile care au înregistrat următoarele date de bilanţ depus pentru anul anterior: profit din exploatare pozitiv, au cel puţin un angajat, au realizat cifra de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minim 250.000 lei în cazul celorlalte entități.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *