Topul datornicilor la stat, din județul Arad

Publicat de actualitati-arad in 19 Nov, 2013 | Parerea ta

DSCF2011[1]1Conducerea Direcției Regionale a Finanțelor Publice a făcut publică lista cu principalii agenți economici cu cele mai mari obligații de plată neachitate la bugetul consolidat al statului.

Lucian Ovidiu Heiuş, directorul general al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice, a fost prezent, marți, la Arad, unde a anunțat că sunt derulate acţiuni de recuperare a datoriilor către bugetul statului de la mai mulți agenți economici.

Conform datelor prezentate de conducerea Direcției, pe primul loc în topul datornicilor cu cele mai mari obligaţii de plată neachitate se află societatea comercială West Protguard Transport SRL, care are o datorie totală de 886.084 lei.

Pe locul al doilea se află firma By Letra Set SRL, care a acumulat datorii de 817.228 lei, iar pe locul al treilea se află Konak Imobiliare SRL, cu datorii de 762.507 lei.

Tot în topul datornicilor se mai află Rossetti East SRL, cu datorii de 750.737 lei, Societatea Agricolă „Timpuri Noi” Pecica, care are datorii de 729.084 lei, Prodagro System SRL, care a acumulat datorii de 686.878 lei.

În topul datornicilor se mai află Mircea Total Company SRL, cu datorii de 584.049 lei, și Berkeley Investment SRL, care are datorii de 543.850 lei.

Pe lista datornicilor se află şi Biroul Notarilor Asociaţi Savin Luminiţa şi Cojocaru Carmen – Societate Profesională Notarială, cu datorii de 525.541 lei.

Referitor la acest birou notarial, Marius Drăgănescu, directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Arad, a menționat că este vorba despre o problemă familială, respectiv un divorţ, iar membrii fostei familii nu se pot pune de acord cu privire la plata datoriilor.

„Cunoaştem acest caz, există şi un grafic de eşalonare a datoriilor care, din păcate, am constatat că nu se respectă”, a menționat Marius Drăgănescu.

De asemenea, în topul agenţilor economici cu datorii la stat se mai află Conceptline Arh SRL (499.502 lei), Arcons Security SRL (438.178 lei) şi ECA 2000 SRL (425.938 lei).

Datoriile acestor societăţi comerciale constau în taxe neplătite la bugetul general consolidat al statului, care cuprind impozite pe profit, impozite pe salarii, TVA, accize, dar şi asigurările sociale de stat, asigurările de sănătate şi asigurările de şomaj.

Șeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Timiş a precizat că agenții economici care nu îşi plătesc datoriile către stat la timp riscă să fie executați silit.

„În prima fază trimitem somaţii, după care, dacă nu se face plata, urmează popriri pe conturile bancare, sechestre pe bunurile mobile şi imobile şi scoaterea la vânzare a bunurilor. Dacă nu se reuşeşte valorificarea bunurilor se deschide procedura de insolvenţă”, a precizat Lucian Ovidiu Heiuş.

Acesta a mai adăugat că judeţul Arad se află pe primul loc în regiune în ceea ce priveşte indicii de performanţă, iar dacă se va impune, inspectorii fiscali din Arad şi Hunedoara vor fi detaşaţi în judeţele Timiş şi Caraş Severin, pentru recuperarea datoriilor de la agenţii economici.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare