Topul celor mai performante firme din Arad

Publicat de actualitati-arad in 18 Nov, 2013 | Parerea ta

DSC_0555Companiile multinaţionale, care îşi desfăşoară activitatea în zonele industriale din municipiul şi judeţ, domină topul exportatorilor din judeţul Arad, în anul 2012.

Conform clasamentului prezentat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, pe primul loc în topul exportatorilor se află Takata România, care fabrică volane și centuri auto.

Takata România se află pe primul loc și în ceea ce privește cifra de afaceri din 2012, când a înregistrat 351,3 milioane euro (în creştere faţă de 2011, când a fost de 338,2 milioane euro).

Pe locul al doilea în topul exportatorilor se află Hammerer Aluminium Industries de la Sântana. Fabrica de reciclare a aluminiului a companiei austriece Hammerer Aluminium Industries (HAI) a început producţia în oraşul arădean Sântana în anul 2010.

Yazaki Component Technology se află pe locul al treilea în topul exportatorilor din Arad. Yazaki Component Technology și-a început activitatea în România în anul 2003 și produce sisteme de cablaje, instrumente și subansambluri electronice

Pe următoarele locuri în topul exportatorilor din județul Arad s-au clasat Leoni Wiring Systes (industrie), Coficab Eastern Europe (cercetare, dezvoltare, high-tech), Rosko Textil (industrie), Webasto România (industrie), BOS Automotive Products Romania, societate în comandită (industrie), Remat MG SA (servicii) şi Key Safety Systems Ro SRL (industrie).

Pe primele trei locuri în topul firmelor, după cifra de afaceri înregistrată în 2012, se situează Takata România cu 351,3 milioane euro, urmată de Coficab Eastern Europe, cu o cifră de afaceri de 276,8 milioane euro( în creştere faţă de 2011 când a fost de 251,9 milioane euro).

Pe locul al treilea se situează Leoni Wiring Sistems, cu o cifră de afaceri de 129 milioane de euro (în creştere faţă de 2011, când a fost de 113,5 milioane euro).

Pe primele trei locuri în topul firmelor care au realizat profit în 2012 se situează Coficab Eastern Europe, cu 22 milioane euro (17,7 milioane euro în 2011), Redwood Investments SA, cu 12,5 milioane euro, şi Contitech Thermopol România cu 6,7 milioane euro.

În topul întocmit în funcție de de numărul de angajaţi avuți în 2012, primele poziții sunt ocupate de Takata Petri România (4.168 angajați), Leoni Wiring Systems Arad (3.618) şi EKR-Elektrokontakt România (2.001 angajaţi).

CITITI SI: Aradul, județ fruntaș la exporturi

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare