Ziarul electronic al arădenilor

Țolea: „Domnul Sulincean ar trebui să aibă mai mult respect pentru oamenii care muncesc la proiectele europene”

adi toleaAdrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, consideră că recenta ieşire publică a consilierului judeţean Marius Sulincean are un puternic caracter electoral.

Consilierul PSD a făcut unele afirmaţii legate de proiectul european „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide”.

„Consider că declaraţia domnului Sulincean este legată de apropierea campaniei electorale. Asta deoarece această declaraţie vine la câteva zile după şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Arad.

La respectiva şedinţă, atât eu, cât şi colega mea, Gabriela Chiricheu, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Programe, le-am oferit răspunsuri la toate întrebările adresate de mai mulţi consilieri, pe această temă. Iată că, după cinci zile, domnul Sulincean declară: «Sper ca măcar în ceasul al doisprăzecelea ne va răspunde conducerea CJA la câteva întrebări esenţiale legate de derularea proiectului».

De fapt, la „13.30”, adică la şedinţa de vinerea trecută, am răspuns la toate întrebările puse de consilieri. Îi voi pune la dispoziţie domnului Sulincean procesul verbal al şedinţei, inclusiv subiectul legat de proiectul european Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide”, a declarat Adrian Ţolea.

Preşedintele Adrian Ţolea a subliniat că afirmaţiile consilierului Sulincean conţin unele inadvertenţe, prin care acesta încearcă să inducă în eroare arădenii. Astfel, Consiliul Judeţean nu a „solicitat şi primit fonduri”, ci a câştigat un proiect. În administraţie, lupta pentru fonduri se face prin proiecte, nu prin metoda pesedistă: cere şi ţi se va da.

De asemenea, tot consilierul Sulincean afirmă că: „Nu este lipsit de importanţă să specific că proiectul prevede ca până la 30 iunie 2016 să fie finalizate licitaţiile, altfel finanţarea europeană se pierde”. Afirmaţia este denaturată. Licitaţiile trebuie demarate până la 30 iunie, nu finalizate! De fapt, acest aspect i-a fost subliniat de două ori domnului Sulincean, ca de altfel întregului plen al Consiliului Judeţean, în şedinţa sus-amintită, din 31 martie 2016.

„Este clar că ieşirea domnului Sulincean urmăreşte doar scopuri electorale. Din păcate, aceste declaraţii de rea credinţă produc efecte negative asupra cetăţenilor. Vreau şi pe această cale să transmit că nu vom pierde această finanţare europeană, aşa cum poate şi-ar dori domnul consilier şi partidul pe care îl reprezintă.

La acest proiect au lucrat mai mulţi oameni, nu este un proiect uşor fiindcă suntem printre judeţele-pilot care implementează un management al deşeurilor.

Suntem între primele cinci judeţe, din 40, care am finalizat lucrările la timp până la 31 decembrie 2015.

Domnul consilier ar trebui să aibă mai mult respect faţă de cei care au muncit la acest proiect, faţă de cei care s-au zbătut să aducă bani europeni pentru arădeni, oameni de bună credinţă care muncesc, nu doar ridică mâna o dată pe lună, la şedinţă, apoi în scurt timp uită, sau se fac că uită, până şi ce s-a discutat la şedinţă”, a încheiat Adrian Ţolea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Sulincean: Sper că măcar în ceasul al doisprezecelea va răspunde şi conducerea CJA la câteva întrebări esenţiale

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *