Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniță de macrou

Ingrediente:

o ceapă

o lingură pastă de ardei

o conservă roșii cuburi

2 cartofi

1-2 bucăți macrou

sare

piper măcinat

pătrunjel verde

două linguri ulei

Mod de preparare:

Se curăță bine peștele, I se scot intestinele și se taie capul și coada. Se spală bine și se taie în 4-5 bucăți. Se lasă la scurs.Se toacă ceapa fin și se pune la călit în uleiul încins. Se curăță cartofii, se spală și se taiem bucăți mai mari. Când ceapa s-a înmuiat se pun cartofii și se adaugă apă cât să îi acopere. Se pune capacul și se lasă să fiarbă 10 minute. Se pun roșiile, ardeiul și se lasă să fiarbă încă 5 minute.

Dacă roșiile sunt prea acrișoare se poate adăuga jumătate linguriță zahăr .

Se adaugă bucățile de pește, sare , piper și se mai lasă 5 minute . Înainte de servire se presară pătrunjel verde.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.