Ziarul electronic al arădenilor

Tocăniţă de cartofi

Ingrediente:

un kg cartofi

2 morcovi

o ceapă

bulion

pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare:

Cartofii îi curăţăm de coajă, îi spălăm şi îi tăiem cuburi. Ceapa o tocăm mărunt şi o călim într-o tigaie cu puţin ulei încins. Adăugăm morcovul curăţat, spălat şi tăiat rondele. Lăsăm 2-3 minute după care adăugăm cartofii.

Separat diluăm bulionul în puţină apă şi îl adăugăm peste cartofi. Dacă este necesar mai adăugăm apă cât să acopere cartofii.

Lăsăm să fiarbă la foc potrivit. Se potriveşte de sare şi piper şi la urmă adăugăm pătrunjel tocat.

Se serveşte caldă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *