Ziarul electronic al arădenilor

Tocană de dovleac

Ingrediente:

un kg. dovleac

un morcov

un cartof

un cartof dulce

o ceapă

3-4 căței de usturoi

un cm rădăcină ghimbir

o linguriță curry

1/4 linguriță scorțișoară măcinată

Sare, piper negru

500 ml apă

3-4 linguri ulei

Mod de preparare:

Se taie cubulețe toate legumele. Se căleşte ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată.

Se amestecă bine și se lasă pe foc pentru un minut. Se adaugă legumele cubulețe și se acoperă cu apă. Se condimentează cu sare și piper.

Se lasă să fiarbă apoi se dă la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).

La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat.

sursa: bucatatras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.