Tobogane „wide slide” și „space hole”, la Ștrandul Neptun

Publicat de actualitati-arad in 14 Jun, 2013 | Parerea ta

IMG_7687GALERIE FOTO Două tobogane sunt funcționale, începând de vineri, la Ștrandul Neptun din Arad, urmând ca până în 2015 să se ajungă la 6 piste pentru tobogane la baza de agrement.

Noul echipament acvatic, amplasat în zona bazinelor pentru tineret și adulți, este alcătuit din tobogane de tip „wide slide” și „space hole”. Ambele pornesc de pe aceeași platformă, situată la o înălțime de opt metri.

Platforma este fabricată din oţel galvanizat la cald, cu respectarea normelor europene cu privire la spaţiul minim prevăzut, pentru număr maxim de utilizatori, care se regăsesc pe platformă.

Prezent la inaugurarea toboganelor, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că, în următorii ani, numărul pistelor de tobogane va crește.

„În aceeaşi platformă este pregătit şi un al treilea circuit, pe care dorim să-l realizăm anul viitor. Şi tot pe aceeaşi linie este proiectată o platformă, care o să aibă alte trei piste, astfel încât, în anul 2015, la ștrand vor fi şase piste de tobogane, de diferite tipuri, făcând astfel mult mai atractivă activitatea de la aici. Credem că eficienţa investiţiei va fi văzută foarte rapid, în următoarele săptămâni“, a spus Gheorghe Falcă.

Investiția pentru amenajarea celor două tobogane, care sunt funcționale începând de vineri, este de  440.000 lei.

Zona de securitate a toboganelor este asigurată în bazin printr-un balizaj, care delimitează zona în care înotul este interzis. Pentru a îmbunătăţi confortul de alunecare pe suprafaţa toboganului şi viteza acestuia, articulaţiile toboganului au fost sigilate cu poliester.

Cei care au folosit primii toboganele inaugurate vineri au fost câțiva tineri, care au afirmat: „E super“.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO CU CELE DOUA TOBOGANE

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare