Ziarul electronic al arădenilor

Tiramisu cu căpşuni

Ingrediente:

un pachet mare de pişcoturi,

o cutie de 250 g de mascarpone,

500 ml frişcă lichidă,

un plic praf pentru crema de vanilie,

200 ml lapte,

200 g zahăr,

400 ml cafea cu lapte îndulcită (sau doar cafea simplă îndulcită),

300 g căpşuni,

biluţe de ciocolată pentru decor.

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi cafeaua şi ca să se răcească mai repede se amestecă cu laptele foarte rece. Într-un bol se amestecă 200 ml lapte cu zahărul şi cu praful pentru cremă până se obţine o cremă tare. Se adaugă mascarpone şi frişca lichidă, mixată foarte bine înainte. Crema se pune 10 minute la frigider.

Pişcoturile se înmoaie în cafea cu lapte şi se aşează primul strat peste care se pune jumătate din crema de mascarpone şi bucăţele de căpşuni. Se aşează şi al doilea strat de pişcoturi însiropate în cafea, apoi se pune restul de cremă şi se întinde pe toată suprafaţa.

La sfârşit se pun bombonele pentru decor şi bucăţi de căpşuni. Se pune prăjitura la frigider până a doua zi.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *