Ziarul electronic al arădenilor

Tinerii social-democraţi arădeni lansează un apel civic pentru donarea de sânge

TSD-centrul de transfuzieTSD Arad a demarat la sfărşitul săptămânii trecute o acţiune de mobilizare civică, pe fondul stocurilor veșnic insuficiente de sânge din unitățile medicale arădene.

Tinerii social democraţi au făcut apel la locuitorii municipiului de a se prezenta la Centrul de transfuzie sanguină din Arad să doneze sânge pentru semenii lor aflaţi în suferinţă.

„Ne-am bucurat că apelul nostru a avut şi are ecou, în special în rândul tineretului, pentru că acţiunea noastră continuă şi din ce în ce mai mulţi arădeni se deplasează la Centrul de transfuzie sanguină din Arad pentru a veni în ajutorul celor suferinzi.

Datele statistice arată că în ţara noastră, doar 1,7% din populaţie donează sânge anual, adică de aproape patru ori mai puţin decât media europeană.

De aceea este extrem de important să ne reconsiderăm atitudinea şi să găsim nuanţele potrivite pentru a sensibiliza opinia publică legat de acest fenomen.

Se ştie faptul că o pungă de sânge poate salva până la trei vieţi omenești şi nu este deloc puţin lucru să rezonezi la suferinţa umană şi să adopţi o poziţia publică demnă de un cetăţean responsabil.

Revenim cu rugămintea publică ca arădenii să se prezinte şi în perioada următoare la Centrul de transfuzie şi să dea cu adevărat dovadă de conştiinţă civică şi altruism”, spune Ingrid Iordache, preşedintele TSD Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.