Ziarul electronic al arădenilor

Tineri talentaţi la clasa de pian a Şcolii Populare de Arte Arad

Krin David Urs și Iela David Cojocariu sunt elevi la Şcoala Populară de Arte a Centrului Cultural Judeţean Arad unde studiază pian cu profesoara Mariana Toma.

În acest an s-au întors de la concursul New Talent Competition, organizat la Timişoara de Asociația Cultural – Educațională „Melopolis“, cu două locuri I, la grupele de vârstă 15 – 16 ani și 13 – 14 ani.

Krin David Urs este elev în clasa a IX-a A la Liceul Teologic Baptist, „Alexa  Popovici“, din Arad şi a început să studieze pianul la Şcoala Populară de Arte din anul 2014, la clasa profesoarei Mariana Toma.

David spune că, pentru a ajunge la performanţă, pe lângă ora  pe care o are la școală, mai studiază şi acasă cam 50 de minute zilnic. „Când sunt în preajma concertelor, studiez și mai mult“ – spune tânărul.

De-a lungul timpului a participat la toate audițiile de clasă, concertele clasice ale Școlii Populare de Arte, recitaluri tematice dar şi la concursul New Talent Competition din Timișoara, de unde s-a întors cu locul I.

În ceea ce priveşte timpul liber, David spune „Nu am așa ceva. Sunt foarte ocupat cu școala, atât la liceu cât și în studiul pianului și fac naveta de la Vladimirescu“.

Ce vrea să facă în viitor? „Nu m-am gândit deocamdată. Prima dată mi-am dorit să devin pilot, apoi m-am gândit și la opțiunea de a devin inginer de sunet, dar mai am timp pentru a medita la acest subiect“.

Iela David Cojocariu este elev la Școala Generală 21 „Aurel Vlaicu“, Arad, clasa a VIII-a D şi a început studiul pianului de la o vârstă fragedă, şase ani şi, la fel ca şi colegul său, este elev al Şcolii Populare de Arte din anul 2014.

Şi el a participat la toate audițiile de clasă, la recitalurile tematice, concertele clasice pe școală și anul acesta, în 21 octombrie, la Concursul New Talent Competition, organizat în Timișoara la Universitatea de Vest, în cadrul Facultății de Muzică și Teatru, Sala Orpheum, unde la grupa de vârstă 13-14 ani a luat locul I.

Deşi studiază mult, David spune că îşi face timp şi pentru relaxare, şi anume pentru a practica tenis şi ciclism.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.