Tineri prinși la furat de motorină din mașini

Publicat de actualitati-arad in 10 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_0076-1Doi tineri au fost reținuți de polițiști, după ce au furat aproximativ 2.000 de litri de motorină din rezervoarele unor autovehicule din Lipova, Șiria și Zăbrani.

Cei doi tineri au fost depistați de poliţiştii din Lipova, care au desfăşurat o acţiune pe linia furturilor de combustibil din rezervoarele autocamioanelor.

În timpul acțiunii, poliţiştii au depistat pe raza localităţii Chesinţ un autoturism Audi A3 abandonat, despre care existau suspiciuni că a fost folosit la comiterea de infracţiuni.

În urma cercetărilor au fost depistați, în Chesinţ, Florin C., de 19 ani, și Marius B., de 18 ani, ambii din judeţul Timiș.

„În urma controlului efectuat asupra autoturismului în cauză şi din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că, cei doi tineri s-au deplasat cu autoturismul  dinspre localitatea  Lipova spre localitatea Neudorf, având în portbagaj 12 recipiente din plastic a câte 30 litri  fiecare, pline cu motorină. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că motorina a fost sustrasă în noaptea de 8/9 august, din rezervorul unui camion parcat pe raza localităţii Șiria“, se menționează într-un comunicat de presă al IPJ Arad.

La solicitarea organelor de poliție și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, magistraţii Judecătoriei Lipova au emis o autorizație de percheziție domiciliară pe numele lui Marius B. Astfel, la domiciliul tânărului au fost găsite mai multe recipiente din plastic, care au servit la furturile și transportul motorinei.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi sunt suspecţi şi în alte 5 cazuri de furt în formă calificată, Conform oamenilor legii, cei doi timișeni, în perioada 7 iunie – 9 august, au sustras 1.110 litri de motorină din autotiruri parcate pe raza localităților Lipova și Zăbrani, fapte rămase iniţial cu autori necunoscuţi.

Cei doi tineri au fost reținuți  pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

UPDATE

În noaptea de 9/10 august, poliţiştii Postului de Poliţie Şagu din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală i-au prins în flagrant pe Ioan G., de 20 ani, și Dan R., de 19 ani, ambii din judeţul Timiș, în timp ce încercau să sustragă motorină de la mai multe camioane şi utilaje agricole parcate în localitatea Hunedoara Timișană.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activității infracționale a acestora. 

IMG_0072-1

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare