Tiger Woods, cel mai bine plătit sportiv din lume. Ce sportivi mai sunt în topul Forbes

Publicat de actualitati-arad in 07 Jun, 2013 | Parerea ta

tigerJucătorul american de golf Tiger Woods a redevenit cel mai bine plătit sportiv din lume, conform clasamentului publicat, joi, de revista Forbes.

Cu suma totală de 78,1 milioane de dolari obţinută în intervalul 1 iunie 2012 – 1 iunie 2013, Woods îl depăşeşte clar pe liderul de anul trecut, pugilistul american Floyd Mayweather, care a înregistrat câştiguri de 34 milioane de dolari.

Tiger Woods este urmat în clasament de tenismanul elveţian Roger Federer (71,5 milioane de dolari) şi de baschetbalistul american Kobe Bryant (61,9 milioane de dolari). Poziţia a patra este ocupată tot de un baschetbalist, LeBron James, cu 59,8 milioane de dolari.

La fel ca anul trecut, cel mai bine plătit fotbalist din lume este englezul David Beckham, locul 8 în clasamentul Forbes, cu 47,2 milioane de dolari. Portughezul Cristiano Ronaldo se află pe poziţia a noua, cu 44 de milioane de dolari, iar argentinianul Lionel Messi este pe locul 10, cu 41,3 milioane.

În ierarhia ce cuprinde 100 de sportivi sunt incluse doar trei femei, toate trei jucătoare de tenis: Maria Şarapova (Rusia, locul 22, cu 29 de milioane de dolari), Serena Williams (SUA, locul 68, cu 20,5 milioane) şi Na Li (China, locul 85, cu 18,2 milioane).

Ultimul de pe listă este fotbalistul camerunez Samuel Eto’o, care a câştigat în ultimele 12 luni 16,4 milioane de dolari.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare