„Teroristul din Ghioroc“, trimis în judecată

Publicat de actualitati-arad in 15 May, 2014 | Parerea ta

foto28-300x1991Arădeanul Remus Văsuț, prins în flagrant când încerca să vândă două bombe confecționate de el, va fi judecat pentru fapte asimilate actelor de terorism și pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, procurorii DIICOT finalizând ancheta în acest caz.

Alături de Remus Văsuț sunt trimiși în judecată și complicii acestuia, cei care i-au furnizat sfaturi și materii prime pentru fabricarea dispozitivelor explosive. Este vorba de  Marius Mogoșan, Constantin Martin, Adrian Farcău și Robert Boitos.

Potrivit rechizitoriului,  „în cursul lunii decembrie 2013, Văsuț Remus Claudiu a procurat ingredientele necesare confecționării unor dispozitive explozive periculoase pentru sănătatea persoanelor și integritatea bunurilor sau a altor valori ocrotite de legea penală. Pentru aceasta a apelat la numitul Mogoșan Marius Liviu, de profesie inginer mecanic, care l-a consiliat despre modul de confecționare a unor dispozitive explozive. De asemenea, i-a solicitat lui Martin Constantin Sebastian, din Bucuresti, să-i livreze mai multe ingrediente care pot fi folosite la confecționarea unor dispozitive explozive“.

Tot în rechizitoriul procurorilor DIICOT se arată că Remus Văsuț a mai confecționat și detonat două dispozitive explozive, similare celor pe care le scosese la vânzare când a fost prins în flagrant de oamenii legii. Exploziile le-a produs în apropiere de localitatea Ghioroc, pe malul unui lac.

Dosarul urmează să fie judecat de Curtea de Apel Timişoara.

Remus Văsuţ, în vârstă de 20 ani, a fost reținut, în luna decembrie, în urma unei operaţiuni coordonate de DIICOT Timişoara.

Tânărul de 20 de ani a fost monitorizat timp de mai multe luni de către anchetatori. Ofiţerii Serviciului de Informaţii Arad au aflat că tânărul construia dispozitivele într-un laborator clandestin pe care şi-l amenajase în casa în care locuia, iar de pe Internet a descărcat un manual de terorism în care era descris modul în care se confecţionează bombele.

CITITI SI:

Arădean prins fabricând bombe artizanale

Bombă fabricată de „teroristul din Ghioroc“, detonată

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare