„Teroristul din Ghioroc“, condamnat la închisoare

Publicat de actualitati-arad in 17 Dec, 2014 | Parerea ta

foto28-300x1991Arădeanul Remus Văsuț, prins în flagrant când încerca să vândă două bombe confecționate de el, a fost condamnat, miercuri, de magistrații de la Curtea de Apel Timișoara, la 5 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea de fapte asimilate actelor de terorism și pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, sentința nefiind definitivă.

De asemenea, instanța l-a condamnat pe Constantin Marin, bucureşteanul care i-a furnizat arădeanului o parte din materialele folosite, la trei ani de închisoare.

Totodată, Marius Mogoşan a primit o pedeapsă de de doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de patru ani, Farcău Adrian – doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cei doi au fost complici ai lui Remus Văsuț, ajutându-l cu sfaturi și materii prime pentru fabricarea dispozitivelor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, „în cursul lunii decembrie 2013, Văsuț Remus Claudiu a procurat ingredientele necesare confecționării unor dispozitive explozive periculoase pentru sănătatea persoanelor și integritatea bunurilor sau a altor valori ocrotite de legea penală.

Pentru aceasta a apelat la numitul Mogoșan Marius Liviu, de profesie inginer mecanic, care l-a consiliat despre modul de confecționare a unor dispozitive explozive. De asemenea, i-a solicitat lui Martin Constantin Sebastian, din Bucuresti, să-i livreze mai multe ingrediente care pot fi folosite la confecționarea unor dispozitive explozive“.

Tot în rechizitoriul procurorilor DIICOT se arată că Remus Văsuț a mai confecționat și detonat două dispozitive explozive, similare celor pe care le scosese la vânzare când a fost prins în flagrant de oamenii legii. Exploziile le-a produs în apropiere de localitatea Ghioroc, pe malul unui lac.

Remus Văsuţ, în vârstă de 20 ani, a fost reținut, în luna decembrie 2013, în urma unei operaţiuni coordonate de DIICOT Timişoara.

Tânărul de 20 de ani a fost monitorizat timp de mai multe luni de către anchetatori. Ofiţerii Serviciului de Informaţii Arad au aflat că tânărul construia dispozitivele într-un laborator clandestin pe care şi-l amenajase în casa în care locuia, iar de pe Internet a descărcat un manual de terorism în care era descris modul în care se confecţionează bombele.

Localnicii din comuna arădeană Ghioroc spun că tânărul suspectat că a construit bombe artizanale este “un teribilist” şi “un piroman” care “arunca flăcări pe gură”.

CITITI SI: Arădean prins fabricând bombe artizanale

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare