Terasele din Arad, deschise şi iarna

Publicat de actualitati-arad in 30 Aug, 2013 | Parerea ta

terasaUnii dintre proprietarii localurilor din centrul Aradului și-au exprimat intenția de a menține terasele deschise și în perioada iernii, astfel că, în zilele următoare, patronii vor discuta acest aspect cu reprezentanții municipalității.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că, vineri, că urmează să se întâlnească cu reprezentanții localurilor, pentru a discuta despre menținerea teraselor deschise și în lunile de iarnă.

„Zilele următoare o să am întâlniri cu proprietarii teraselor. O să avem în vedere stabilirea unor taxe pentru sezonul rece, altele decât cele pentru sezonul cald”, a explicat Gheorghe Falcă.

Până la aprobarea regulamentului de funcţionare a teraselor pe timp de iarnă, Primăria va modifica regulamentul de funcţionare pe timp de vară.

Conform unui proiect de hotărâre, care urmează să fie supus votului consilierilor locali, amplasamentul terasei trebuie să fie în imediata apropiere a unităţii de alimentaţie publică, de preferinţă pe o desfăşurare ce nu va depăşi frontul unităţii proprii de lucru.

De asemenea, în proiect se mai menţionează că „amplasarea teraselor se va face astfel încât să nu afecteze accesul în curţile imobilelor, în incinta spaţiilor învecinate şi să asigure un culoar minim de 2 metri pentru circulaţia pietonală”.

Tot conform noului regulament, dacă amplasamentele sunt limitrofe clădirilor cu locuinţe colective, se va prezenta un acord de vecinătate încheiat cu asociaţia de proprietari.

Aceste modificări au la bază raportul arhitectului şef, prin care se propune precizarea unor condiţii de amplasare a teraselor sezoniere în vederea îmbunătăţirii desfăşurării activităţilor comerciale pe domeniul public şi aspectului arhitectural al oraşului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare