Telenovela Falcă vs. Prefectură. Astăzi, episodul Contor Group

Publicat de actualitati-arad in 14 Feb, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat că a obținut un contract pentru SC Contor Group și a acuzat Prefectura că nu a intervenit pentru această societate, unde angajații au rămas fără locuri de muncă.

În replică, prefectul județului, Cosmin Pribac, a declarat că Falcă a rostit un discurs politic, iar Prefectura nu are bază legală pentru a interveni într-o relație contractuală a Contor Group cu o anunită instituție a statului.

Gheorghe Falcă a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a obținut un contract pentru Contor Group cu Biroul Român de Metrologie Legală.

„Sunt bucuros că am reușit să obțin pentru o societate importantă din Arad, Contor Group, un contract de verificare cu Metrologia, pentru că, din luna ianuarie, oamenii sunt în șomaj, deși au contracte de lucru. Reprezentanții Guvernului  României nu au reușt să obțină pentru oamenii de acolo o normalitate. Spun acest lucru pentru că, în Arad, avem atribuțiuni diferite. Una este atribuția Primăriei și una este atribuția Prefecturii. Eu cred că reprezentanții Guvernului trebuie să realizeze că guvernează și locurile de muncă sunt foarte importante pentru cetățenii din Arad“, a declarat Falcă.

Primarul a mai adăugat că de miercuri se lucrează la Contor Group.

„Atunci când există comenzi, înseamnă că societatea are viață și o societate comercială reprezentativă a municipiului Arad poate să ajungă din nou în poziția de vârf la care a fost la un moment dat, pentru că, așa cum știți, această companie era locul I în România la producerea de contoare“, a mai afirmat Falcă.

În cursul zilei de joi, prefectul județului, Cosmin Pribac, a solicitat cerut Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Arad o informare despre relația contractuală dintre Contor Group și Biroul Român de Metrologie Legală.

În răspuns se menționează că: „Agentul economic Contor Group SA desfășoară activitate de verificare mijloace de măsurare și pune pe piață inclusive contoare de apă care dețin aprobare de model European CEE. La aceste tipuri de mijloace, măsurarea inițială se efectuează de Biroul Român de Metrologie Legală (…) Începând din anul 2007, această activitate s-a desfășurat pe baza unor contracte succesive încheiate între SC Contor Group și Direcția de Metrologie Legală Timișoara, contracte care s-au încheiat anual și prevăd reduceri de tarife pentru verificările metrologice efectuate. Agentul economic a traversat în ultimii ani o perioadă dificilă din punct de vedere economic, acest lucru coducând și la înregistrarea unor restanțe de plată către SJML Arad. Contractul pentru 2012 a expirat fără ca agentul economic să solicite termenul prevăzut de prelungire a acestuia, acest lucru conducând la necesitatea încheierii unui nou contract conform procedurii de contractare a Biroului Român de Metrologie Legală. În prezent activitatea se desfășoară conform contractului nr. 1/31.01.2013, valabil până la data de 31.07.2013“.

De asemenea, Cosmin Pribac a făcut și unele precizări faţă de declaraţia primarului Gheorghe Falcă.

„În primul rând nu comentez partea de discurs politic, ce înseamnă de obicei peste 90% din cuvântările domnului primar Falcă. Doresc să precizez în schimb că la Instituţia Prefectului  nu a fost înregistrată nicio petiţie, sesizare ori alt tip de cerere din partea vreunei societăţi având obiectul de activitate producerea sau comercializarea contoarelor. De asemenea, nu mi s-a adus la cunoştinţă nici personal vreo astfel de problemă de către partea direct interesată. Instituţia Prefectului are atribuţii bine definite în lege, sunt convins că domnul Falcă le cunoaşte foarte bine. Nu sunt însă convins dacă a auzit de termenul trafic de influenţă din moment ce acuză public că nu s-ar fi «intervenit» pe lângă o instituţie a statului pentru interesele unei firme private. Instituţia Prefectului îşi oferă sprijinul în condiţiile legii tuturor societăţilor comerciale din judeţul Arad”, a declarat Cosmin Pribac.

Prefectul a mai afirmat că nu avea baza legală pentru a «interveni» într-o relaţie contractuală dintre  Biroul Român de Metrologie Legală şi SC Contor Group.

„Mă întreb în baza cărei legi şi cum a reuşit domnul primar Falcă să facă  acest lucru”, a mai spus prefectul judeţului Arad.

adresa metrologie

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare