Ziarul electronic al arădenilor

Tehnică nouă de intervenţie la ISU Arad

1Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ Arad a primit patru ambarcațiuni cu motor, care pot fi folosite la misiuni de căutare – salvare și/sau de evacuare persoane

„Consiliul Judeţean Arad continuă programul de dotare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Vasile Goldiş» al judeţului Arad. Astăzi (joi – n.r.) dotarea subunităţilor de intervenţie s-a îmbunătăţit cu patru ambarcaţiuni cu motor.

Ambarcaţiunile pot fi folosite la misiuni de căutare – salvare si/sau de evacuare persoane. Caracteristicile tehnice ale acestora permit manevrarea de către un număr mic de oameni şi lansarea la apă fără a fi necesare locuri special amenajate“, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Arad.

Trei dintre ambarcațiuni sunt de capacitate medie, patru persoane şi/sau bunuri cu o greutate maximă de 500 kg și sunt dotate cu un motor de 15 CP. O barcă este de capacitate mare, 5 persoane și/sau bunuri cu o greutate maximă de 750 kg având în dotare un motor de 20 CP.

„Bărcile au fost achiziţionate pentru a putea fi folosite în misiunile specifice subunităţilor şi în concordanţă cu specificul cursurilor de apă pe care se intervine fiind repartizate către Detaşamentul Arad, Secţia Ineu, Secţia Sebiş şi Secţia Bârzava“, se mai arată în comunicatul de presă remis, joi, de ISU Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *