Ziarul electronic al arădenilor

Tarom refuză să opereze pe Aeroportul din Arad

Compania aeriană Tarom, deținută de statul român, a refuzat să efectueze curse pe Aeroportul Internațional Arad, deși a fost solicitată de mai multe ori de autoritățile județene și tour-operatori.

Informația a fost făcută publică în cursul zilei de marți, când tour-operatorul Prestige Tours a anunțat efectuarea, și în acest an, a curselor charter spre Antalya.

Conform reprezentanțiilor tour-operatorului, Prestige şi-a dorit o extindere a serviciilor turistice pentru arădeni, dar a fost refuzat de Tarom.

„Conducerea Tarom nu a dat curs solicitării de a porni o cursă de la Arad, nici măcar un avion închiriat în regim charter, deși a fost contactată în repetate rânduri atât de Consiliul Județean Arad, de Aeroportul Internaţional Arad, cât şi de Prestige Tours“, au spus autoritățile județene.

La rândul său, Mustafa Kadiroglu, preşedinte CALY Group, din care face parte și Prestige Tours, a spus că nu a găsit susținere din partea companiei Tarom.

„Am făcut o treabă foarte bună la Arad, unde am fost primiţi cu braţele deschise. Vom continua colaborarea şi în anii următori, dar nu este suficient să lucrăm numai pentru sezonul de vară. Am insistat la Tarom să primim aeronavă cu şedere în Arad, pentru a oferi mai multe zboruri arădenilor, însă nu am găsit susţinere. De la Bucureşti şi Suceava avem destinaţii noi spre Bodrum şi Iordania şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru Arad. Curse Tarom spre şi dinspre Arad ar însemna extinderea paletei noastre de oferte, nu doar spre Antalya, ci şi spre alte destinaţii aşa cum au Bucureştiul şi Suceava”, a declarat Mustafa Kadiroglu.

Pentru al doilea an consecutiv, Prestige Tours International, tour-operator turcesc prezent pe piaţa turismului din România de 28 de ani, va continua să opereze chartere din Arad spre Antalya şi retur.

Cursele vor fi efectuate săptămânal, în fiecare vineri, în perioada 1 iunie – 21 septembrie, cu o aeronavă AIRBUS A321, având o capacitate de 216 locuri.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.