Ziarul electronic al arădenilor

Târgul Meșterilor Populari şi Parada Portului Popular, la Moneasa

comunicat presaTimp de două zile, în 20 şi 21 august, Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad organizează, în staţiunea Moneasa, cea de-a XVI-a ediție a „Târgului Meșterilor Populari şi Parada Portului Popular”.

Ediţia din acest an a târgului  se va deschide sâmbătă, 20 august, la ora 11.00, cu o paradă a portului popular care se va desfășura pe aleea principală din Stațiunea Moneasa, de la intrarea Hotelului „Parc” până la Teatrul de Vară.

Meșterii populari își vor expune produsele în cadrul tradiţionalului târg şi vor face demonstraţii practice.

Principalele  secţiuni  reprezentate la târg sunt: olărit – ceramică de Târnăviţa, ţesut şi cusături artistice – zona Şicula, cioplitori în lemn de la Avram Iancu, împletitori de nuiele – Dealul Ineului, pălărier de la Pâncota, pictură naivă – icoane pe sticlă şi lemn de la Hălmagiu, turtari, ş.a.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *