Ziarul electronic al arădenilor

„Ţara moartă“, un documentar îndrăzneț va fi proiectat la cinematograful Arta

Ce arată și ce nu arată o serie de imagini vom descoperi vineri, 22 septembrie, de la ora 19.00, când vom viziona „Țara moartă“/The Dead Nation, cel mai recent film al regizorului Radu Jude.

Proaspăt intrat în cinematografele din ţară, „Ţara moartă“ este un documentar îndrăzneţ şi provocator, atât prin forma sa, cât şi prin conţinut, acesta dezvăluind un capitol din istoria României aproape deloc cunoscut.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Intrarea este liberă.

Țara moartă (2017)

Un documentar-eseu compus din uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Acsinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Regia: Radu Jude

Durata: 88 minute

Rating: AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.