Ziarul electronic al arădenilor

Tablou cu Suleyman Magnificul, făcut din semințe

suleiman1Daniela Kovats, arădeanca pasionată de realizarea tablourilor din diverse seminţe, a finalizat, recent, un portret al sultanului Suleyman Magnificul, personajul principal din serialul turcesc cu acelaşi nume, difuzat de un post TV.

Portretul lui Suleyman Magnificul a fost realizat de arădeancă în două luni, din seminţe de mei, rapiţă, orez şi diverse pietricele şi mărgeluţe.

Imediat după ce l-a realizat, Daniela Kovats a postat pe un site de socializare anunţul de vânzare a tabloului, gândindu-se că există mulţi fani în ţară, care şi-ar dori să îl cumpere.

„Suleyman are foarte mulți admiratori și admiratoare în toată ţara. Şi eu îl admir. Am lucrat foarte mult la ochi, pe care i-am realizat din seminţe de mac, pentru a reda cât mai fidel culoarea ochilor personajului principal din serial, albastru petrol. Macul se potrivește foarte bine pentru această culoare. Am folosit şi semințe de mei și pietricele, pentru că nu am avut alte seminţe de culoare roșie pentru bluza lui”, a spus Daniela Kovats.

Preţul cerut de arădeancă pentru tabloul cu Suleyman Magnificul este de 500 de lei.

„Cred că o să fie o cumpărătoare se sex feminin, deşi ştiu că şi numărul bărbaţilor care s-au uitat la serial a fost destul de mare”, a spus Daniela Kovats.

Tablourile din seminţe realizate de Daniela Kovats l-au impresionat pe Victor Miuţescu, un colecţionar din Arad, care a cumpărat mai multe portrete realizate din semințe. Astfel, colecționarul a cumpărat portrete din seminţe care îi întruchipează pe Ion Creangă, Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ioan Slavici, Dimitrie Cantemir, dar şi pe Carol I şi Carmen Sylva.

De asemenea, Daniela Kovats mai doreşte să confecţioneze bijuterii hand-made din seminţe şi alte materiale naturale, cum ar fi ghindele şi castane.

„Am confecţionat un colier din seminţe de lubeniţă şi seminţe de pepene care a fost admirat de mulţi prieteni de-ai mei care m-au încurajat să continui să confecţionez astfel de lucruri”, a spus Daniela Kovats.

Aceasta a mai adăugat că va face mai multe drumuri prin pădure, pentru a-şi aduna ghinde, castane, scoarţă de copac, pe care le va folosi pentru viitoarele bijuterii naturale.

suleiman 11

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.