Ziarul electronic al arădenilor

Tabăra de Creație a Tinerilor Scriitori, la Săvârșin

În perioada 11-16 septembrie 2017, la Săvârşin, va avea loc Tabăra de Creaţie a Tinerilor Scriitori, destinată scriitorilor performanţi din generaţia tânără, care au publicat deja cel puţin o carte remarcabilă.

Participanţii la tabără vor fi cazaţi la Săvârşin şi Căprioara unde vor petrece mare parte din timpul alocat taberei, participând la ateliere de creaţie, dezbateri, având cadrul natural şi timp necesar pentru elaborarea propriilor creaţii literare. În data de 15 septembrie 2017, se vor deplasa la Arad unde vor participa la lecturi publice în spaţii neconvenţionale, un colocviu pe teme literare actuale şi vor vizita oraşul şi instituţiile de cultură.

La ediţia din acest an, vor participa un număr de 15 tineri scriitori selectaţi după aceleaşi criterii de performanţă.

Prezenţa lor în Arad va fi un eveniment literat remarcabil iar activităţile în care vor fi implicaţi vor capta atenţia publicului consumator de literatură.

Astfel, se va putea lua contact direct cu literatura vie, proaspătă, cu tendinţele şi direcţiile spre care se îndreaptă acesta. Faptul că doi participanţi la tabără vor fi tineri scriitori arădeni, va constitui o stimulare a creaţiei literare în rândul tinerei generaţii şi o punere în contact a acestora cu scriitori performanţi din aceeaşi generaţie.

Pentru elevii şi studenţii arădeni, va fi un excelent prilej de a cunoaşte scriitori din generaţia lor, de a se familiariza cu scrierile lor, de a intra în dialoguri constructive cu aceştia.

Editarea unei antologii literare cu producţii ale scriitorilor participanţi la această tabără, va valorifica eficient creaţiile acestora şi va face o excelentă publicitate evenimentului, prin lansări de carte şi lecturi publice care vor ave loc la tărguri de carte şi alte evenimente specifice.

Ecourile pe care le va avea acest eveniment în presa locală, cotidiană şi în cea culturală, vor scoate în evidenţă interesul şi sprijinul pe care Aradul îl oferă literaturii prin diversele sale forme de exprimare.

Centrul Cultural Judeţean care este principalul organizator al acestui eveniment. Parteneri care participă la acest proiect sunt: Primăria Municipiului Arad, Uniunea Scriitorilor din România Filiala Arad şi Primăria comunei Săvârşin.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.