Ziarul electronic al arădenilor

Sute de tineri din Arad vor o locuinţă ANL

anlAproximativ 700 de tineri care au sub 35 de ani au depus, anul trecut, la Primăria Arad, cereri pentru acordarea unei locuinţe ANL, numărul acestora fiind mai mic decât în anul 2013.

În proiectul de hotărâre privind listei de priorități a solicitanților care au acces la locuințele pentru tineri construite prin ANL se menționează că sunt depuse 692 de cereri cereri pentru acordarea unei locuinţe.

Numărul persoanelor care solicită o locuinţă ANL a scăzut faţă de anul 2013, când pe listă erau 754 de persoane.

În următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad, care este programată marţi, va fi supusă la vot lista de priorităţi, care cuprinde titularii cererilor depuse până la 31 decembrie 2014.

Din cei 692 de arădeni, cel aflat pe ultimul loc pe listă are un punctaj de 28 de puncte, în timp ce primul are 74 de puncte.

Deoarece în ultimii şase ani în municipiul Arad nu au mai fost construite locuinţe ANL, singura speranţă a celor care se află pe lista de priorităţi pentru a primi o locuinţă ar fi eliberararea unui apartament vechi.

Conform legii, eliberarea unui apartament ANL se poate face dacă beneficiarul nu şi-a plătit chiria, cheltuielile de întreținere sau a distrus locuinţa ce i-a fost închiriată.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.