Sute de solicitări la 112, pentru jandarmii din Arad

Publicat de actualitati-arad in 08 Feb, 2013 | Parerea ta

jandarmiPeste 650 de solicitări prin sistemul unic de urgență 112 au fost înregistrate, anul trecut, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Principalele solicitări au fost făcute pentru intervenții în cazuri de violenţă, de tulburare a ordinii şi liniştii publice, dar şi în situaţii de furt de material lemnos sau furt din societăţi comerciale.

„Asigurarea unei reacţii imediate şi oportune în situaţii deosebite constituie o direcţie de acţiune importantă a Jandarmeriei Române. În anul 2012, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au fost înregistrate 652 solicitări prin sistemul «112»“, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

În instituţii de învăţământ preuniversitar, jandarmii desfăşoară acţiuni care au ca scop creşterea gradului de informare a elevilor cu privire la necesitatea existenţei acestui sistem şi la situaţiile în care trebuie utilizat.

„Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela, la orice oră, numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa celor mai apropiate secţii sau posturi de Jandarmerie“, au informat reprezentanții Jandarmeriei din Arad.

Numărul pan-european de urgenţă „112” a fost creat în anul 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România.

Începând cu anul 2008, „112” este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, poliţie, jandarmerie, pompieri) în orice ţară a Uniunii Europene.

În fiecare an, la data de 11 februarie, se sărbătoreşte Ziua numărului unic european de urgenţă „112”, ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare