Sute de oameni la „Marșul bicicliștilor“

Publicat de actualitati-arad in 23 Jun, 2013 | 2 Commentarii

fotoSute de persoane de toate vârstele au participat, duminică, la „Marșul bicicliștilor“, eveniment organizat pentru a impulsiona autoritățile locale din Arad să amenajeze piste pentru bicicliști în municipiu.

Marșul bicicliștilor, acțiune aflată la a patra ediție, s-a desfășurat sub sloganul „Daţi Aradului piste pentru biciclişti!”.

Punctul de întâlnire al bicicliștilor a fost Piața „Avram Iancu“, de unde s-a plecat pe traseul care a cuprins mai multe artere din Arad.

Participanții la evenimentul de duminică au solicitat piste utilitare realizate pe principalele artere de circulaţie ale Aradului, trasarea de piste pentru biciclişti pe trotuarele mai late de 2 metri, dotarea instituţiilor publice cu rasteluri pentru biciclete, dar dotarea poliţiştilor locali cu biciclete.

Participanții la „Marșul bicicliștilor“ au mai afirmat că, deși la precedentele ediţii ale marşului, mii de biciclişti arădeni au ieşit în stradă ca să solicite urgentarea demersurilor pentru realizarea pistelor pentru biciclete, niciuna dintre iniţiative nu a fost pusă în practică de către administraţia locală a municipiului Arad.

Realizarea pistelor pentru biciclişti va aduce beneficii nu doar celor care vor folosi acest mijloc de locomoţie pentru a se deplasa la locurile de muncă sau pentru o simplă plimbare de agrement, ci tuturor locuitorilor Aradului, deoarece se va reduce semnificativ nivelul de poluare, au spus organizatorii „Marșului bicicliștilor“.

Traseul pe care s-a desfășurat marșul a fost: Piaţa „Avram Iancu” – B-dul Revoluţiei – Podgoria – Calea Radnei – sensul giratoriu Selgros – Calea Radnei – Podgoria – str. Petru Rareş – sensul giratoriu Metro – str. Petru Rareş – Piaţa Gării – Calea Aurel Vlaicu – Fortuna – Calea Aurel Vlaicu – Calea Victoriei – str. George Coşbuc – str. Horia – Bulevardul Revoluţiei – Piaţa „Avram Iancu”.

Începând cu anul 2010, marşul este organizat, anual, de asociaţia „Alternativa Civică Arădeană“ sub sloganul „Daţi Aradului piste pentru biciclişti!”, împreună cu asociaţiile „ATM Cicloturism Arad” si „Enjoy the Ride”.

foto2

Share Button

comentarii

2 comments

  1. pieton says:

    Toate bune si frumopase dar ce ne facem ca acolo unde exista DEJA pista pentru onor biciclistii aradeni,ei dau peste pietonii iesiti la o plimbare?Nici nu mai vorbesc ca,desi exista indicatoare de Acces interzis bcilistilor,nimeni nu tine cont de ele!Ce fac autoritatile ca sa ne protejeze pe noi,pietonii,macar acolo unde,cum spuneam,exista pista pentru biciclete si,pe de alta parte,indicatoare de restrictionare?Asa o sa fie si pe viitor?Pentru sarmanii biciclisti vom fi goniti chiar si de pe aleile pietonale?E o perspectiva si asta,ce ziceti?

    • ciclist says:

      pentru pieton… unde ai vazut tu pista? si daca este asa.. ce cauti tu pe ea, daca esti pieton? :)))

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare