UPDATE: Sute de mii de dolari și mii de euro, găsiți în bagajele unei femei

Publicat de actualitati-arad in 26 Feb, 2013 | Parerea ta

foto 11Aproximativ 600.000 dolari și peste 45.000 euro au fost găsiți la PTF Curtici ascunși în bagajele unei femei, care a susținut că a primit banii de la un chinez și urma să-i transporte la Budapesta, iar pentru acest serviciu trebuia să fie plătită cu 150 de dolari.

Femeia se numește Liliana D., are 43 de ani și este din județul Călărași. Ea a fost depistată de polițiștii de frontieră în trenul internațional „Ister”, care circula pe relația București-Budapesta.

În bagajele personale ale femeii au fost descoperite mai multe pachete înfășurate în folie de plastic și lipite cu bandă adezivă, în care se găseau diferite sume de bani.

„În urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit ca femeia avea asupra sa 599.165 dolari SUA și 45.315 euro. În cadrul primelor verificări, femeia a declarat că a primit geanta cu bani în Gara de Nord, de la un cetățean chinez, pentru a o preda la Budapesta unei alte persoane, urmând să primească în schimbul acestui serviciu suma de 150 dolari“, a precizat Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În urma celor constatate, polițiștii de frontieră au sesizat Garda Financiară Arad, în vederea continuării cercetărilor, pentru încălcarea prevederilor Legii 656/2002 cu privire la prevenirea și sancționarea spălarii banilor.

UPDATE

Banii descoperiţi în bagajele femeii provin din activităţi comerciale ilicite desfăşurate între cetăţeni chinezi, afirmă reprezentanţii Gărzii Financiare din Arad.

„Valuta găsită reprezenta o plată ilegală pentru produse achiziţionate la negru de către cetăţeni chinezi din România de la cetăţeni chinezi din Ungaria. Este vorba despre comerţ la negru cu produse aduse din China, astfel că nu se plăteau taxe la stat pentru aceste tranzacţii“, a declarat comiserul-şef Marius Băltăreţu, şef divizie în cadrul Gărzii Financiare Arad.

Băltărețu a mai spus că ancheta continuă pentru identificarea cetăţenilor chinezi implicaţi şi pentru stabilirea activităţilor comerciale desfăşurate de către aceştia, colaborându-se în acest sens cu comisari din Bucureşti.

Femeia care transporta banii la Budapesta va fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei.

foto 22

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare