Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Sute de kilograme de cannabis, descoperite la Petriș

Sute de kilograme de cannabis, cultivat pe un deal din zona localității arădene Petriș, au fost descoperite de către autorităţi, valoarea drogurilor fiind de aproape un milion de euro.

Procurorul DIICOT Arad Bogdan Diaconescu a declarat, vineri, pentru News.ro, că o percheziţie domiciliară a avut loc în localitatea arădeană Petriş, după ce a fost descoperit un cablu de curent îngropat şi care era tras de la o locuinţă până pe un deal, aflat în spatele unei case.

Procurorii au descins însoţiţi de poliţişti şi jandarmi, descoperind o plantaţie de cannabis, de care se ocupau doi bărbaţi. Traficanţii aveau nevoie de curent pentru a iriga plantele cu un hidrofor, spun anchetatorii.

Au fost găsite 128 de plante de cannabis, fiecare de peste doi metri înălţime şi cântârind aproximnativ cinci kilograme, astfel că întreaga cantitate de canabis este de circa 640 de kilograme.

Conform sursei citate, cei doi bărbaţi au antecedente penale, fiind cercetaţi în trecut tot pentru trafic de droguri.

„Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea de arestare preventivă a pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 13 octombrie până în 11 noiembrie, inclusiv”, a declarat procurorul Bogdan Diaconescu din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Arad.

Conform anchetatorilor, valoarea de piaţă a celor 640 de kilograme de cannabis ajunge la aproape un milion de euro.

UPDATE

La data de 12 octombrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de pe raza localităţii Roşia Nouă, judeţul Arad.

În urma percheziţiei a fost descoperită o cultură de cannabis, fiind ridicate 128 de plante mature de cannabis, 640 de kg de masă verde de cannabis, 20 de grame de masă uscată de cannabis, alte bunuri utilizate în vederea cultivării şi uscării drogurilor (găleţi, furtune, butoaie) şi un telefon mobil.

Din cercetări a reieşit că mai multe persoane ar fi cultivat cannabis pe raza localităţii Petriş, seminţele şi produsele necesare îngrijirii plantelor fiind achiziţionate prin intermediul unor site-uri cu profil specific.

Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Arad, iar în baza probatoriului administrat, doi bărbaţi, ambii de 28 de ani, din judeţul Arad, au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.