Sute de hectare din judeţul Arad au fost inundate

Publicat de actualitati-arad in 15 Mar, 2013 | Parerea ta

inundCrişul Alb şi patru văi din judeţul Arad s-au revărsat, în ultimele 24 de ore, după ploile abundente din ultimele zile.

Cele mai importante pagube raportate la Prefectura Arad sunt din zonele Almaş şi Săvârşin, fiind inundate, în total, 500 de hectare de terenuri şi câteva drumuri.

Crişul Alb a inundat drumurile judeţene DJ 708 (Dieci-Revetiş, Dieci-Crocna) şi DJ 792E(Dieci-Almaş).

Nu au fost închise, dar traficul se desfăşoară greu pentru că pe câteva segmente ale şoselelor nivelul apei este de până la 30 de centimetri.

În zona Almaş, au fost acoperite de ape 450 de hectare de terenuri arabile şi păşuni.

Totodată, DJ 793 a fost inundat în apropiere de localitatea Vasile Goldiş, unde s-a revărsat Valea Teuzului, fără ca drumul să fie închis.

În comuna Săvârşin, apele au avariat trei drumuri comunale, după ce s-au revărsat trei văi, respectiv Căpriorişca, Troaş şi Hălăliş.

„Avem trei drumuri comunale avariate prin surpare şi spalarea pietrei, pe o lungime totală de 1.500 de metri. A fost distrus un podeţ, ceea ce a cauzat izolarea pentru câteva ore a unei gospodării”, a declarat primarul din Săvârşin, Ioan Vodicean.

În zonă, au fost inundate 50 de hectare de terenuri arabile, iar pe drumul spre localitatea Hălăliş se poate ajunge doar cu tractor sau maşini de teren.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare