Supă simplă de cartofi

Publicat de actualitati-arad in 03 Mar, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

200 gr carne afumată

un morcov

o ceapă

o tijă țelină

50 ml ulei

sare

3 cartofi mari

3 căței usturoi

o crenguță cimbru uscat

o cană smântână

codițe de ceapă verde

Mod de preparare:

Se curăță, se spală și se toacă morcovul, ceapa, usturoiul, țelina. Cartofii vor fi tăiați cuburi mai mari. Se taie cubulețe carnea afumată și se prăjește în ulei până devine crocantă.

Se scot cuburile de carne separat și în uleiul rămas se călesc 1-2 minute legumele tocate.

Se adugă deasupra 2 litri de apă, cartofii și crenguța de cimbru. Se sărează.

După aproximativ 20 minute, când cartofii sunt pătrunși se drege gustul cu smântână, diluată în prealabil cu zeamă fierbinte.

Se servește supa de cartofi cu codițe de ceapă tocată și cuburile crocante  de carne afumată.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare