Supă franciscană

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

două legături de măcriş

o legătură mare de busuioc

o legătură de usturoi verde

o legătură de ceapă verde

o ceapă albă

10 frunze de tarhon

15 bucăţi de salvie

două linguriţe de cimbru verde

1/4 legătură de pătrunjel verde

350 gr smântână groasă

140 gr unt

o lingură unt

o lingură ulei de măsline

o linguriţă de făină

sare, piper după gust

1/4 linguriţă nucşoară tămâioasă

1,5 l supă de legume (ţelină, dovlecel, ceapă, morcov)

Mod de preparare:

Tăiem ceapa şi cea nouă şi cea verde cubuleţe la fel şi usturoiul. Se încinge la foc mediu vasul se pune uleiul şi în el se topeşte untul ( 140 gr). Se adaugă ceapa şi usturoiul, puţină sare şi se fierbe totul înăbuşit 3-4 minute. Se adaugă verdeţurile tocate şi se sotează împreună cu ceapa 2-3 minute, se adaugă 100 ml supa de legume şi se mai fierbe puţin la foc mic, înăbuşit. Se adaugă şi smântâna apoi zeama de legume (toată) şi se mai lasă pe foc încă 5 minute.

Se topeşte într-un vas lingura de unt şi se adaugă repede făină (o linguriţă), apoi se toarnă totul peste supă. Se opreşte focul, nu înainte de a potrivi gustul cu sare, piper şi nucşoară. La final se adaugă smântăna.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare