Ziarul electronic al arădenilor

Supă de gulii cu găluşte

Ingrediente:

4 gulioare

un morcov

o rădăcină pătrunjel

două fire ceapă verde

un ou

3 linguri făină

4 linguri ulei de măsline

pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Curăţăm gulioarele şi zarzavatul şi ceapa verde, apoi le tăiem. În două linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi. Într-o oală punem morcovii, ceapa, pătrunjelul rădăcină şi gulioarele tăiate fâşii. Adăugăm apa necesară – cam 3,5 – 4 l – asezonăm şi lăsăm să fiarbă legumele la foc mic, acoperit.

Preparăm găluştele amestecând făina cu oul şi două linguri de ulei, amestecăm bine până obţinem o pastă consistentă dar nu foarte tare. O lăsăm să se odihnească până punem să fiarbă apa cu sare şi în momentul când clocoteşte rupem găluştele cu linguriţa. Le lăsăm să fiarbă 10-12 minute apoi să se odihnească 5 minute. Printr-o strecurătoare răsturnăm apa de pe ele şi le trecem printr-un jet de apă rece.

Când legumele sunt fierte, adăugăm găluştele în supă şi presărăm deasupra pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *